Az articsóka por egyedülálló összetétele pozitívan befolyásolja nem csak a máj, hanem az egész testünk
egészségi állapotát!
– ez egy természetes enzim mely erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, ami enyhíti a fájdalmat, csökkenti a duzzanatot és elősegíti a szövetek gyógyulását valamint pozitívan befolyásolja az emésztést.
Az articsóka-kivonatot, és az articsókalevet az articsóka
növény szárított, vagy friss leveleiből nyerik.
a természet gyógyszertárának értékes gyógyszere, védi a májat, segíti a regenerációját, felgyorsítja a májsejtek megújulását, epehajtó, vizelethajtó és vértisztító hatású.
gyenge emésztőnedv termelés esetén gyógyító hatású. Jótékony hatással van a vesére, koszorúerekre, a szív és a máj működésére. Az ananászban megtalálható.
egy természetes enzim, mely erős gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és duzzadáscsökkentő hatással bír, valamint elősegíti a szövet gyógyulását.
Elősegíti a fehérje, zsír és keményítő emésztését.Felgyorsítja az anyagcserét. Elősegíti a fogyást.
A flavonoidok az élelmiszerek nem tápanyag komponensei, vagyis nem jelentenek tápértéket az emberi szervezet számára. Szent- Györgyi és munkatársai már 1936-ban kimutatták, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását. Ezért a flavonoidokat P-vitaminnak nevezte el (P – permeabilitás), illetve C 2 -vitaminnak, mivel számos flavonoid képes a C-vitamint stabilizálni.
Az árnika virágainak fő hatóanyagai a sesquiterpen-származékok, mint például a helenalin-észterek, amelyek a szer keserűségéért is felelősek. A sesquiterpentén-származékok pontos összetétele függ a növény származási helyétől is.
Az articsóka leveleiben, és gyökerében cynarin található. A cynarin egy keserű anyag, amely gyorsítja, és hatékonyabbá teszi a zsírok anyagcseréjét, ezáltal a fogyást is támogatja.
.Az articsóka gyorsítja a zsírok emésztését, ennek mellékhatásaként a vérzsírérték csökken. Az epehólyag több epét termel. Az articsóka ezenkívül bizonyos káros anyagok lebontását is segíti, ezáltal védi a májat. Kivonatát már régóta alkalmazzák emésztési problémák, és az epehólyag működési zavarai ellen. Az articsókát emésztőrendszeri panaszok kezelésére a gyógyászatban is felhasználják.
Karotinoidokat, flavonoidokat, B- és C-vitamint, káliumot, nátriumot, magnéziumot, kalciumot és foszfort tartalmaz.
Erős és gyors hatás
Az articsóka egyedülálló összetétele pozitívan befolyásolja nem csak a máj, hanem az egész test egészségi állapotát!
Nagyon röviden összefoglalnám az articsóka vagy jobban mondva az articsóka kivonat hatását.
Az articsóka a természet gyógyszertárának értékes gyógyszere. karotinoidokat, flavonoidokat, B-vitamint, C-vitamint, káliumot, nátriumot, magnéziumot, kalciumot és foszfort tartalmaz.
Az articsóka-kivonat azonban a zsírok megkötésében nem segít. Ahogy említettük, a zsír emésztését gyorsítja. Mivel a tápanyagokat könnyebben megemésztjük, kezdetben valóban jelentkezhet kisebb mértékű súlycsökkenés, mely fokozható az általunk fogalmazott és többeknél sikerre vitt.
Egy doboz= 3 x 5 g. A napi adag: 1 tasak!
Felhasználása: 1 tasakot ízléstől függően 50-150 ml /felforralt és lehűtött, vagy ásványvízben/ feloldva. Az elkészítés után azonnal fogyasztandó.
Egészségedre!
Van véleményed?
Meg is osztanád velem?
Vedd fel velem kapcsolatot:
Email: eszter.betterware@gmail.com
Ha tetszett: Kérlek iratkozz fel a hírlevélre is!