Hirdetjük, hogy a BlueNature termékei nem tartalmaznak SLS-t!
Engedelmeddel: utána néztem!
Miért?
- Egy ügyfél nemrégiben megkérdezte, hogy a nátrium-lauroil-szarkozinát valamilyen nátrium-lauril-szulfátot tartalmaz-e, ezért úgy gondoltam, hogy tisztázom a problémát!
Egyik legrémisztőbbnek hangzó összetevő:
nátrium-lauroil-sarcosinát
Mi ez?
- A nátrium-lauroil-szarkozinát a sarcosinból származik, az emberi testben megtalálható természetes aminosavból és az állatoktól a növényekig mindenféle biológiai anyagtól. Az eredeti szarkozin kókuszolajból készül.
Mit csinál?
- A nátrium-lauroil-szarkozinát tisztító és habszivacs fokozza a fogkrém hatékonyságát és érzését.
Miért használjuk?
- Nátrium-lauroil-szarkozinát választottuk, mert nagyon enyhe, de nagyon hatásos is. Sőt, a Green Chemicals kézikönyve is szerepel, és a Whole Foods Prémium Testápolás is jóváhagyott, amelyek megerősítik az ezen összetevő biztonságosságát és fenntarthatóságát.
Itt van a 411
Lehetnek ugyanazok a kezdőbetűk (SLS), de a nátrium-lauroil-szarkozinát és a nátrium-lauril-szulfát NEM ugyanaz. A nátrium-lauroil-szarkozinát csak a nátrium-lauril-szulfáthoz hasonlítható, mivel mind felületaktív anyagok, de végső soron ez a helyzet. A Nemzetközi Journal of Toxikológiában közzétett átfogó biztonsági értékelés szerint a nátrium-lauroil-szarkozinát nem várható potenciálisan mérgező vagy káros, és nem mutatott mutagén, irritáló vagy érzékenységet okozó hatásokat. Az EWG adatbázisa egy kicsit alacsony, mivel nitrozamin szennyeződéssel járnak. A nitrozaminok egy olyan vegyi anyagkategóriák, amelyek szinte minden rákkeltő hatásúak, ezért ez egy fontos aggodalom – de nem kell aggódnunk a termékeink miatt. A nátrium-lauroil-sarcosinát nyers összetevőt folyamatosan teszteltük a nitrozaminokra, amelyekben NO kimutatható mennyiségeket nem találtunk. Ezenkívül nem használunk olyan összetevőket, amelyek a nátrium-lauroil-szarkozináttal kölcsönhatásba lépnének a nitrozaminok előállítására. Mindent egybevéve nem kell aggódni.
“A nitrosaminokról bővebben a Linus Pauling Intézet olvasóbarát cikkét olvashatja”
Van véleményed?
Meg is osztanád velem?
Vedd fel velem kapcsolatot:
Email: eszter.betterware@gmail.com
Ha tetszett: Kérlek iratkozz fel a hírlevélre is!
Várom jelentkezésedet! ;)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: